Ondernemer van de week: Wieneke van Hasselt van de Meesterbloem in Varsselder. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Wieneke van Hasselt van de Meesterbloem in Varsselder. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Wieneke van Hasselt elke vrijdag op jacht naar boerderij

VARSSELDER - Ze had in de randstad een goede baan bij de Unilever. Geld is echter niet zaligmakend, dus ging Wieneke van Hasselt samen met haar man op zoek naar iets anders. Weg uit de drukte. "We stapten elke vrijdag in de auto", vertelt Van Hasselt. "Dan waren we 'in de provincie' op jacht naar een boerderij. In de Achterhoek voelden we ons het meest welkom."

door Nick Moritz

Nog steeds denkt Wieneke van Hasselt met plezier terug aan de ontvangst in de Achterhoek. "Bij de verhuizing stond de hele buurt met tips en hulp voor ons klaar, de boerderij was ook helemaal versierd. We konden de tips goed gebruiken. Er zit 10.000 m2 grond bij dit pand en dat waren we niet gewend. In de buurt heette het al snel de distelkwekerij en brandnetels hadden we ook zat. Het is nu zeventien jaar geleden en inmiddels hebben we de zaak wel redelijk onder de duim."

Terwijl haar partner snel een nieuwe baan had, koos Wieneke voor het ondernemerschap. Het begon al snel met de B&B en dat loopt nog steeds. Niet lang daarna werd ook het perceel ontgonnen. "Van een rozenkweker die ermee ophield heb ik 1500 rozenstokken gekocht. Daar ben ik mee gaan kweken. De oude rozensoorten vond ik het mooist. Al snel ging ik me in meer oude en 'vergeten' soorten planten verdiepen. Op markten in de regio verkocht ik groenten, tulpen en rozen die elders nog maar moeilijk te vinden waren."

De belangstelling viel tegen. Van Hasselt moest op zoek naar alternatieven. "Vergeten groenten zijn niet voor niets vergeten, heb ik gemerkt. Daarom viel ik terug op een oude hobby van me. Al van jongs af aan heb ik interesse in antiek en brocante. Dat is ooit begonnen met een wit kommetje. Ik kocht het op een braderie voor een kwartje. Het bleek een vergietje van Delfts wit, ruim 200 jaar oud. Nu zoek ik in Engeland, Frankrijk en België naar oude spulletjes. Daar heb ik mijn winkel 'De Meesterbloem' mee ingericht. Wie een oude inboedel kwijt moet, kan ook contact met me opnemen. Vaak wordt oud spul zomaar weggegooid, ik kan er raad over geven."

Wieneke van Hasselt houdt een keer of zes per jaar open dagen bij haar De Meesterbloem. Deze worden in de media aangekondigd.

Meer berichten