Ondernemersfonds voor centrum Terborg

Terborg - Het college van B&W van Oude IJsselstreek stelt de gemeenteraad voor om per 1 januari 2020 reclameheffing te gaan invoeren voor het centrum van Terborg. Dit gebeurt op verzoek van de ondernemersvereniging Terborg Centraal en andere belanghebbenden uit Terborg.

Terborg Centraal heeft in september een draagvlakmeeting gehouden onder de ondernemers. Ruim 80 procent van de stemgerechtigde ondernemers was voor invoering van een ondernemersfonds.

Ondernemers gaan een vast bedrag aan reclameheffing betalen. De gemeente int de heffing en maakt de inkomsten over naar het ondernemersfonds. De ondernemers kunnen vervolgens met het ondernemersfonds de aantrekkelijkheid van het centrum van Terborg vergroten. Een aantal ideeën is er al. Bijvoorbeeld het organiseren van speciale acties en een sfeervollere aankleding van het centrum.
De gemeenteraad bespreekt het voorstel in haar vergadering van 12 december. Gaat de gemeenteraad akkoord, dan wordt de reclameheffing per 1 januari 2020 ingevoerd. En kent na het centrum van Varsseveld ook het centrum van Terborg een ondernemersfonds. 

Meer berichten