Winnaar 2018.
Winnaar 2018. (Nicole Bolder Fotografie)

Wie mag zich koning van de lach in de Achterhoek noemen?

Etten - Wie mag zich het komend jaar koning van de lach in Achterhoek noemen? Tot de prijsuitreiking heeft Daniel Schmitz zowel de titel in de Achterhoek als in Twente in handen en zal er alles aan doen om deze te prolongeren.

Dit jaar staan er weer acht architecten van de lach in de Ettense ton tijdens het Achterhoekse Buutkampioenschap op zaterdag 23 november om 19.30 uur. Kaarten kosten tien euro.

De deelnemers komen ook dit jaar uit een groot deel van de regio, van Haaksbergen tot ’s-Heerenberg: Daniel Schmitz (d ‘Olde Waskupen), Vincent Nijhof (d’Olde Waskupen), Marien Derksen (De Paverts), Willem Rouwhorst (Eumkes Zieuwent), Betsy Schadron (Vossenjagers), Bram Jansen (Didam), Karel van de Kate (Haaksbergen) en Remco van Aken (Silvolde).

De deelnemers presenteren een buut van minimaal 11 en maximaal 14 minuten waarbij ze gejureerd worden onder leiding van juryvoorzitter Jan Fischer (alias den Hummel) uit Ulft. Naast de prijs van de vakjury is er nog een publieksprijs te verdienen.

In een paar jaar is het Achterhoeks Buutkampioenschap uitgegroeid tot een regionaal fenomeen, georganiseerd door de Deurzetters uit Etten.

Meer berichten