Biebtip

Biebtip: De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 150 door Babs Vroegindewey.

De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan

Het boek van Jenny Colgan is een echte feelgoodroman.

Het leest heel gemakkelijk weg, echt een boek om ’s avonds voor het slapengaan te lezen of om lekker in weg te dromen in de vakantie of gewoon omdat je er zin in hebt!

Het boek gaat over Polly, wier leven overhoop is gehaald door een stukgelopen relatie en doordat haar bedrijf failliet is.
Ze pakt haar spullen en gaat op zoek naar een woning. Dat is nog niet zo gemakkelijk te vinden en ze komt terecht op een klein romantisch schiereiland voor de kust van Cornwall in een appartement boven een verlaten bakkerij.

Om haar zinnen te verzetten, gaat ze bakken, iets wat ze altijd al graag deed. Al snel is het meer dan een hobby en komen vissers en dorpsbewoners brood bij haar kopen.
Ze voelt zich steeds meer thuis in het kleine dorp Mount Polbearne en leeft mee met de kleine lokale bevolking die het niet gemakkelijk heeft op het gure eiland dat bij vloed afgesneden is van het vaste land.

Ook krijgt ze een wel heel aparte huisgenoot, die op een avond binnen komt waaien en waar ze een hechte band mee krijgt.

Ga het lezen en ontdek wie die huisgenoot is en ontdek ook de verrassing achterin het boek, bovendien gaat “De kleine bakkerij” –serie verder! Het volgende deel verschijnt in het voorjaar van 2020.

Check hier het archief van biebtips.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden