Kerstmarkt voor mantelzorgers

Ulft - Oude IJsselstreek stelt jaarlijks een mantelzorgwaardering vast. Het college van B&W heeft dinsdag 5 november besloten, om net als de afgelopen vier jaar, alle mantelzorgers uit te nodigen voor een kerstmarkt. Op deze wijze spreekt Oude IJsselstreek haar waardering uit voor mantelzorgers van inwoners uit de gemeente.  

Als iemand intensief en/of langdurig zorgt voor iemand met een (chronische) ziekte, beperking of hulpbehoefte in zijn/haar gezin of nabije omgeving dan is hij/zij een 'mantelzorger'. Mantelzorgers zijn belangrijk in onze samenleving. Dankzij hun inzet kan hun naaste in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat verdient een bedankje. Daarom nodigt de gemeente mantelzorgers die actief zijn in de gemeente uit voor een kerstmarkt op dinsdag 17 december. 

Kerstmarkt of attentie
Op 17 december zijn mantelzorgers van 12:00 tot 14:00 welkom tijdens een lunch en kerstmarkt in de DRU Cultuurfabriek. Op de markt krijgen zij waardebonnen waarmee zij bij lokale ondernemers een cadeau mogen uitzoeken. Ook kunnen zij er andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen en tips uitwisselen. Mantelzorgers die niet bij de kerstmarkt kunnen of willen zijn kunnen een waardebon aanvragen.

Jonge mantelzorgers
Mantelzorgers tot 25 jaar die opgroeien met een gezinslid met een ziekte, beperking of verslaving noemen we jonge mantelzorgers. Zij zijn ook van harte welkom op de kerstmarkt. Als hen dat niet aanspreekt kunnen zij een waardebon aanvragen.

Aanmelden
Mantelzorgers kunnen zich vanaf dinsdag 13 november aanmelden voor de kerstmarkt of de attentie via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl, zoekwoord 'mantelzorgwaardering'). Mantelzorgers die geen internet hebben, kunnen zich vanaf die dag ook telefonisch aanmelden via (0315) 292 292.

Meer berichten