tamboers WWM
tamboers WWM (Foto: Annet Bongers)

Daar komen de schutters….

GENDRINGEN – Er zijn maar weinig verenigingen zó veelzijdig als een schutterij. Bij een voetbalclub kun je voetballen, bij een muziekvereniging ga je muziek maken, maar bij een schutterij? daar kun je van álles.

Schuttersgilde Wals-Wieken-Milt bestaat uit verschillende onderdelen zoals een tamboerkorps, schutters (met geweer, pistool of kruisboog) en vendeliers. Jaarlijks wordt er aan diverse activiteiten deelgenomen. Zo zijn er wedstrijden voor het Koningsschieten, de kruisboog-toernooien, de grote regionale schuttersconcoursen én natuurlijk is er die gezellige Wiekense kermis. Sfeer en samenwerking staan hoog in het vaandel, maar het gaat óók om de eer. Daarom wordt er door de diverse onderdelen gerepeteerd om zo goed mogelijk te presteren bij de verschillende wedstrijdonderdelen.

Maandagavond 18 november van 19.00 tot 21.00 uur is er een open repetitie in de oefenlocatie bij familie Ter Horst aan de Wiekenseweg 26. Daar kun je de vendeliers ‘in actie’ zien en meekijken en luisteren naar de repetitie van het tamboerkorps.

Lijkt het je wel wat, maar wil je het eerst eens proberen? Geef je dan op voor een gratis les ‘vendelen’ of een maand lang les bij ons tamboerkorps. Aanmelden via secretariswwm@gmail.com.

Meer berichten