Sefrien en Bart Heusinkveld en de nieuwe eigenaresse Ellen van den broek. (foto: Roel Kleinpenning)
Sefrien en Bart Heusinkveld en de nieuwe eigenaresse Ellen van den broek. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

'Als ondernemer ben je vooral uit op tevreden klanten'

VARSSEVELD - Op een punt zijn de vertrekkende eigenaren en de nieuwe eigenaar van Welkoop Varsseveld het in elk geval roerend eens. "We zetten allemaal dat stapje extra om het de klant naar de zin te maken", menen Bart en Sefrien Heusinkveld en Ellen van den Broek in koor. "Wij willen blije klanten en daar doen we veel voor."

door Nick Moritz

Na 41 jaar en drie maanden is het welletjes geweest. In januari trekt Bart Heusinkveld de deur van de Welkoop achter zich dicht. Hij en zijn vrouw Sefrien geven het stokje door aan Ellen van den Broek, een jonge maar door de wol geverfde ondernemer. "We hebben het hier geweldig naar de zin gehad. Voor ons was het ondernemen vooral zo mooi door het contact met de klant. We hebben berekend dat we in de loop van jaren wel anderhalf miljoen klantcontacten hebben gehad. Dat brengt afwisseling. Het werk in een zaak als de Welkoop is sowieso heel afwisselend. Er is geen dag hetzelfde."

Ook op dat punt hebben de Heusinkvelds en Van den Broek elkaar snel gevonden. "Mijn vader zei altijd dat Welkoop de leukste winkel is die er bestaat", aldus Van den Broek. "Daar moest ik dan hartelijk om lachen. Maar ik werk er nu veertien jaar, waarvan de laatste tien jaar als zelfstandig franchisenemer, en het werk wordt eigenlijk alleen maar leuker. We bieden een breed en heel interessant assortiment en Welkoop blijft op alle fronten bij de tijd. Zo vind ik de automatisering fantastisch. Achter de pc kun je feitelijk overal werken. Ik kan vanuit huis de voorraad nog in de gaten houden."

Voor Van den Broek is dat zeker handig omdat ze in Eerbeek nog een Welkoop-franchise bestiert. Bart en Sefrien Heusinkveld laten dat onderdeel van het ondernemen graag achter zich. "Natuurlijk zien we de voordelen van de automatisering. Het is allemaal gemakkelijker geworden. Toch zullen we alle geregel en het turen achter de computer minder missen. Geef ons maar het vertrouwde vakmanschap."

Bij dat vakmanschap sluit Van den Broek zich graag aan. "Deskundigheid is een kenmerk van onze winkels. Dat komt door training en praktijkervaring. Wij staan klanten bij met een breed assortiment, goed advies en we helpen graag om zware spullen naar de auto te brengen."

Welkoop Varsseveld
Schoolstraat 17
Varsseveld
0315 - 24 21 47

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden