Metwaldus de 57e Marco Immink, adjudant Frank Pothoff met de nieuwe dansgarde van CV de Metworst
Metwaldus de 57e Marco Immink, adjudant Frank Pothoff met de nieuwe dansgarde van CV de Metworst (Foto: Iris Epping)

Boeren aan de macht bij CV de Metworst

Silvolde - Op zaterdag 9 november is tijdens een spannende en griezelige avond in het Molentje in Silvolde Metwaldus de 57e gepresenteerd. De nieuwe prins van CV de Metworst is Marco Immink. Hij zal samen met zijn adjudant Frank Pothoff onder het motto 'Wi-j redden ons d’r wel met' regeren over carnavalvierend Silvolde.

Deze Silvoldse boeren volgen niet alleen Metwaldus de 56e op, ook volgen zij hun beide zoons op die enkele jaren geleden jubileumprins en adjudant waren bij het Jeugdcarnaval van Silvolde.

Metwaldus de 57e werd bekend gemaakt aan het einde van een griezelige en zeer spannende prinsenpresentatie die dit jaar in het teken stond van The Phantom of the Opera. Een prinsenpresentatie waarin prachtige technische hoogstandjes te zien waren en waarbij toneel, muziek en zang zorgde voor een huiveringwekkende show.

Voorafgaand aan deze prinsenpresentatie keek de Metworst samen met het in grote getalen aanwezige publiek terug op het gouden jubileumjaar. Ook werd er afscheid genomen van meerdere vrijwilligers die door het bestuur nog éénmaal in het zonnetje werden gezet. Daarnaast werd er natuurlijk afscheid genomen van Metwaldus de 56e Casper Boegman en zijn adjudant Wilberth Koenders. Ook de oudste dansgarde Red White Dynamite zwaaide af. Een laatste dans, een afscheidsfilm en een traan.

Maar waar een dansgarde afscheid neemt, wordt uiteraard ook een nieuwe dansgarde gepresenteerd. De Metworst presenteerde na de pauze een nieuwe groep dansmarietjes van maar liefst 16 meiden, genaamd X-treme. Een groep waar de Metworst de komende jaren nog veel plezier van gaat beleven.

Op de hoogte blijven van al het nieuwe rondom Carnavalsvereniging de Metworst. Bekijk de website en volg de Metworst op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden