flyer
flyer

'Hallo Europa' brengt jongeren bijeen in het Barghse Huus

's-Heerenberg - Het grensoverschrijdende project Hallo Europa: Vrede, Vrijheid en Duurzaamheid houdt op 18 november 2019 zijn derde sessie. De deelnemende jongeren van de Gesamtschule en Willibroard Gymnasium in Emmerich bezoeken samen met de jongeren van Wesenthorst (Ulft) en Rietveld Lyceum (Doetinchem) het Filmhuis Barghse Huus in 's-Heerenberg.

Daar zien ze de Duitse film 'Balloon' (met Nederlandse ondertiteling).

In het kader van dit project hebben de jongeren al een gezamenlijke kick-off gehad en een bezoek gebracht aan de GASOmeter en de GMVA in Oberhausen. Een bezoek aan het Kröller Möller Museum is gepland voor februari 2020.

Voordat de jongeren met de film beginnen, zal Edwin Zweers (docent geschiedenis aan het Rietveld-Lyzeum) een inleiding geven over de destijds (politieke) situatie in Duitsland. Aan het eind zal er een quiz zijn voor de jongeren, natuurlijk over de film.

Wie deze film ook wil zien kan op dinsdag 19 november (13.30 en 20.00 uur) een bezoek brengen aan bovengenoemd Filmhuis. Reserveringen kunnen worden gemaakt op de website: www.iedereenwelcom.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden