Nederlandse en Duitse jongeren leren succesvolle onderneming te maken

Ulft - Op 11, 12 en 13 november wordt de tweede Euregionale Business Jump gehouden. Tijdens deze driedaagse cursus leren vijftien Nederlandse en twee Duitse studenten de kneepjes van het ondernemers-vak en hoe je van je eigen onderneming een succes maakt.

Met de Euregionale Business Jump willen de organiserende partijen ondernemerschap bij jongeren stimuleren. Zo worden de jongeren voorbereid op het starten van een eigen onderneming. Ze worden bijvoorbeeld geholpen met het uitwerken van ideeën en het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Ook worden jongeren, in het licht van de krimp, op deze manier gebonden aan de regio. De Achterhoek is een van de meest innovatieve regio's van Nederland en biedt daarom veel kansen voor ondernemerschap.

Niet alleen Nederlandse studenten, maar ook Duitse studenten nemen deel aan de Business Jump. Er is een samenwerking gezocht met Duitse scholen in het grensgebied.

"Met name in de Euregio krijgen zowel Nederlandse als Duitse jongeren in de toekomst met elkaar te maken. Of ze nu in dienst gaan bij een werkgever of ondernemer worden. Zowel het Graafschap College als de Duitse Berufskollegs vinden het belangrijk om studenten hier tijdens de opleiding op voor te bereiden en te zorgen dat ze de zogenaamde Euregionale competenties ontwikkelen. Het gaat hierbij om vaardigheden op het gebied van communicatie en cultuur. Tijdens de Business Jump zullen de Nederlandse en Duitse studenten intensief met elkaar samenwerken. Gezamenlijk werken ze aan het opstellen van een businessplan en het voorbereiden van een pitch", aldus Stan Buil, projectmanager van het Euregioproject 'Leren zonder Grenzen'.

Pitches

Op woensdag 13 november om 13.00 uur, de laatste dag van de Busines Jump, vinden in CIVON Innovatiecentrum in Ulft de pitches plaats. De uitgewerkte ideeën worden dan gepresenteerd aan de jury. Om 15.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt in aanwezigheid van onder andere de burgemeester van Bocholt en de Wethouder Oude IJsselstreek. Door hen worden ook de prijzen uitgereikt. De student die volgens de jury het meest veelbelovende idee heeft, wordt de winnaar van de Euregionale Business Jump 2019. Deze winnaar of winnares krijgt begeleiding bij de verdere uitwerking van zijn of haar idee of het of bij het opstarten van een eigen bedrijf.

Meer berichten