Ds. P. Israël
Ds. P. Israël

Ds. Israël gaat verlaat Achterhoek

Etten - Vijf jaar geleden kwam dominee Israël naar de Achterhoek om voorganger te worden van de Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft. Zij was toen de derde vrouwelijke dominee in deze regio, waarin de Protestantse gemeenten van Gendringen-Bontebrug, Silvolde en Etten, Terborg en Ulft regelmatig samenwerken. Na vijf jaar verruilt zij binnenkort de Achterhoek voor het noordelijkste puntje van Groningen om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de Protestantse gemeente van Uithuizermeeden. Zij neemt afscheid in een kerkdienst op zondag 17 november in de Oude Kerk in Etten.

Ds. Israël is naast haar gewone pastorale taken en het houden van wekelijkse kerkdiensten betrokken bij de contacten met de Rooms-Katholieke buren, zeker ook na de sluiting van de RK Georgiuskerk in Terborg. Er worden gezamenlijke vieringen gehouden en rond Kerst een lichtstoet van verpleeghuis Antonia naar de Georgiuskerk in Terborg. Ook werkt zij mee aan de weeksluitingen in de Schuylenburgh en in Antonia. Ze is actief betrokken bij de werkgroep Ontmoeting & Inspiratie, de Raad van kerken Oude IJsselstreek en de zomeropenstelling met exposities van de Protestantse St.-Joris en Barbarakerk in Terborg.

In de vijf jaar dat ze in de gemeente Etten, Terborg en Ulft werkzaam was, zette zij zich in voor het gezamenlijke diaconale project Vluchtelingenwerk en voor het voedselbankproject, en maakte zij zich hard voor het verkrijgen van de status van Groene Kerk.

Meer berichten