fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Filmhuis DRU Industriepark presenteert 'Niet Schieten!'

Ulft - Het Filmhuis van DRU Industriepark presenteert op woensdag 13 november de Vlaamse dramafilm “Niet Schieten” uit 2018 over de beruchte ‘Bende van Nijvel’, geregisseerd door Stijn Coninx, met in de hoofdrollen Jan Decleir, Viviane de Muynck en Jonas Van Geel.

Over de film
Bij de laatste aanslag van de 'Bende van Nijvel' op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David Van De Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hij blijft zelf zwaargewond en alleen achter. Grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden.
Regisseur Stijn Coninx investeerde zeven jaar in het project om het verhaal van de overval, als een dramatische getuigenis en aanklacht tegen het langlopende onderzoek te verbeelden.

De film ging begin oktober 2018 in première, eerst in Antwerpen op 3 oktober en een dag later in Aalst. Op 15 oktober was de film in de Nederlandse bioscopen te zien.

“Niet Schieten!”, woensdag 13 november, 20.00 - 22.10 uur - Rabobankzaal in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark, Hutteweg 24, Ulft (vanaf 16 jaar). Een kaartje kost € 6,25 aan de balie èn voor € 7,--, inclusief online bestelkosten, via de website dru-industriepark.nl of telefoon 0315-200150.

Twee weken later, op woensdag 27 november, wordt de film “Unga Astrid (Becoming Astrid)” vertoond.

Meer berichten