Deel van de expositie
Deel van de expositie (Foto: PR)

Expositie 'Uit het leven van den arbeider'

Ulft - In het Portiersgebouw (Cultuurfabriek) op het DRU Industriepark is een kleine expositie ingericht onder de titel ‘Uit het leven van den arbeider’.

De expositie op de eerste zolder, tegenover de receptie, is opgezet door het IJzermuseum als bijdrage aan de viering van het tienjarig jubileum van het DRU Industriepark.
De tentoonstelling geeft een kleine impressie van wonen, werken en de werkliedenvereniging. Er is een arbeiderskeuken uit de jaren 20- 60 van de vorige eeuw ingericht met veel terracotta huisraad. Het thema werk wordt vooral verbeeld door enkele lockers met werkkleding en een aantal modelboeken. Het verhaal van de werkliedenvereniging St Jozef, opgericht in 1901, wordt beknopt verteld aan de hand van twee prachtige vaandels, ruim honderd jaar oud. Er loopt een rechtstreekse lijn van de Sint Jozefvereeniging naar de huidige Cultuurfabriek. Zelfs het originele bureau van de vroegere DRU-directeur Bernard Reigers uit 1894 is opgenomen in de expositie.
De expo is te bezoeken tot eind december, geopend dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur, behalve op maandag, dan tot 19.00 u open, en donderdags gesloten tot 16.00 uur. De toegang is gratis, vrije bijdrage mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden