Sinterklaas

Donders Stevig Sinterklaasintocht

Silvolde - Op zondag 17 november (de dag na de grote intocht in Apeldoorn) is het weer zover. Dan zal Sinterklaas rond de klok van 14.00 uur welkom worden geheten op het marktplein in Silvolde. Net als vorig jaar zal Sinterklaas, na de welkomstceremonie op de Markt, samen met alle kinderen naar het Willem Tell gebouw zal gaan, alwaar het inmiddels alom bekende 'Donders Stevige Sinterklaasfeest' wordt gehouden.

Vol trots kijkt de organisatie terug naar vorig jaar. Dat jaar kwam Sinterklaas in een camper naar Silvolde en keken de kinderen hun ogen uit. Vooral naar de pieten die bovenop de camper stonden te dansen. Dit jaar wordt het nog specialer. Het gerucht gaat dat er zelfs pieten vanaf de kerktoren naar beneden zullen komen. Hoe dan ook: Rob Donderwinkel en Camiel Steverink van het duo 'Donders Stevig' zullen als vanouds weer aanwezig zijn om Sinterklaas te trakteren op een super welkomstfeest in Silvolde. Een feest met alle bekende ingrediënten van de Silvoldse intocht: een stoere band speciaal voor de gelegenheid samengesteld, een groots pietenorkest 'Sinterbrass', het duo Donders Stevig (ofwel Rob Donderwinkel en Camiel Steverink), een heleboel pieten en natuurlijk Sinterklaas. Alles is dus weer aanwezig om er ook dit jaar weer een Donders Stevig Sinterklaasfeest van te maken.

Een paar weken later op zondag 1 december komt Sinterklaas nog een keer terug naar Silvolde om de kinderen ook thuis te bezoeken. Deze huisbezoeken zijn ervoor bedoeld om de kosten van de intocht, die toch ieder jaar weer oplopen, te kunnen betalen. Mensen die interesse hebben in een huisbezoek kunnen een e-mail sturen naar SinterklaasSilvolde@outlook.com of kijk op de Facebookpagina van 'Sinterklaas in Silvolde'.

Uiteraard is er na afloop van de intocht ook nog de mogelijkheid voor een praatje met de pieten of een selfie met Sinterklaas, maar dat spreekt voor zich. De organisatie hoopt op een ouderwets feest voor iedereen, zoals die er al jaren is en nog jaren zal blijven in Silvolde.

Meer berichten