fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

Filmhuis DRU Industriepark presenteert 'De Dirigent'

Ulft - Het Filmhuis van DRU Industriepark presenteert op woensdag 30 oktober de Nederlandse biografische dramafilm “De Dirigent” uit 2018, gebaseerd op het levensverhaal van Antonia Brico.

De film werd geregisseerd door Maria Peters, met in de hoofdrollen Christanne de Bruijn, Richard Sammel en Benjamin Wainwright.

Over de film
“De Dirigent” is het verhaal over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Antonia Brico wordt in 1902 als Wilhelmina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië. Na een muzikale opleiding in de VS vertrekt ze in 1927 naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse in 1929 afstudeert. In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigent voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest staat. Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.

Hoewel de pers niet onverdeeld positief over de film oordeelde, werd het toch een behoorlijk succes. In december 2018 waren er al minstens 100.000 bezoekers geweest en daarom ontving “De Dirigent” een Gouden Film.

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal.

“De Dirigent”, woensdag 30 oktober, 20.00 - 22.17 uur - Rabobankzaal in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark, Hutteweg 24, Ulft (vanaf 16 jaar). Een kaartje kost € 6,25 aan de balie èn voor € 7,--, inclusief online bestelkosten via de website dru-industriepark.nl of telefoon 0315-200150.

Twee weken later, op woensdag 13 november, wordt de film “Niet Schieten” vertoond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden