Foto:

Wonderlijke expositie Edo Hebinck in DRU Galerie

Ulft - Het DRU Industriepark in Ulft staat op dit moment onder andere in het teken van Leonardo da Vinci. De beroemde Renaissance kunstenaar en de alleskunner, de zoeker en ontdekker van ingenieuze machines.

In de DRU Galerie, gehuisvest in het Portiergebouw op het DRU Industriepark, is van 28 oktober tot en met 7 december de wonderlijke expositie van de in Ede woonachtige kunstenaar Edo Hebinck te zien. Zijn werk doet denken aan Da Vinci en wel als de eigentijdse Leonardo. Ook bij Edo is er sprake van een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod.
Toch is er een verschil. Bij Da Vinci ging het om de uitdaging van het ontwikkelen van nieuwe machines, die uiteindelijk een nuttige werking zouden hebben. Bij Hebinck gaat het vaak meer om het fantaseren en speelt humor soms ook een rol. Zijn objecten werken als een spiegel van onze tijd, waarin nog al eens voor iedere futiliteit een machine ontworpen wordt. Een droomwereld creëren met wonderlijke toestellen en soms ook met wonderlijke namen geheel in een eigen jargon. Hebinck combineert bestaande machines of onderdelen met elkaar tot een nieuwe 'machine'.

De expositie van Edo Hebinck is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Portiersgebouw.

Kijk voor meer informatie op www.dru-industriepark.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden