De imposante volière in De Schuylhut is door nijvere vrijwilligers gerealiseerd. (foto: Roel Kleinpenning)
De imposante volière in De Schuylhut is door nijvere vrijwilligers gerealiseerd. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: )

Opening ruime volière in dierenparkje De Schuylhut

Zaterdagochtend vanaf 10.00 uur is er feest bij zorgcentrum De Schuylenburg. Voor bewoners, genodigden en belangstellenden is er een receptie ter gelegenheid van de opening van de nieuwe volière in dierenparkje De Schuylhut. Betsie ten Brink, bewoonster van De Heuve, verricht de opening.

SILVOLDE - De uitbreiding van het parkje met een volière is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van SAM De Goede Doelen Winkel, stichting Vrienden van de Schuylenburg en een particuliere schenking. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling. Fons Smeenk gaf leiding aan een tiental fanatieke vrijwilligers, die vanaf juli in de weer zijn geweest met de bouw van de imposante vogelbehuizing. De gevleugelde bewoners komen uit schenkingen van Silvoldse vogelliefhebbers, die de volière blijvend onderhouden.
De Schuylhut, tussen De Schuylenburg en de parkeerplaats bij het Isala college, heeft een open karakter. Kinderen kunnen zich tussen de geiten, schapen, eenden en kippen begeven. Ook naar de volière is een wandelpad aangelegd om de grote variatie vogels van dichtbij te bekijken.
Twaalf vrijwilligers zorgen voor onderhoud en exploitatie van dierenpark De Schuylhut, dat dagelijks is geopend van 9 uur tot zonsondergang.

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden