Fietsen scholieren grondig gecontroleerd
Fietsen scholieren grondig gecontroleerd (Foto: Tamara Baakman)

Verkeersveiligheid voorop op Wesenthorst

Ulft - Er werden vorige week donderdag op het Almende College Wesenthorst 385 fietsen van leerlingen uit leerjaar 2 en 3 gecontroleerd op veiligheid en met name op verlichting. Een belangrijke activiteit omdat binnenkort de wintertijd weer ingaat en dat leerlingen goed zichtbaar aan het verkeer deelnemen.

De controle werd groots uitgevoerd. Er werkten diverse organisaties mee: de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afd. Oude-IJsselstreek en leerlingen van het Graafschap College (opleiding Handhaving, Toezicht, Orde en Veiligheid) en uiteraard de Wesenthorst. Daarnaast stelden de regiobank uit Gendringen en evenementen- en activatiebureau Stille events & concept een mobiele fietswerkplaats beschikbaar. Deze werd dit schooljaar door fietshandel Mekers uit Gendringen gebruikt om kleine reparaties kosteloos uit te voeren. Alle kinderen kregen tot slot een bidon en een zadeldekje van de regiobank aangeboden.

Debat over verkeersveiligheid

Bij de tweedejaars werd tevens een workshop gehouden in de vorm van een educatief Kruispuntdebat. Leerlingen discussieerden over onder andere stellingen als ‘appen tijdens het fietsen moet kunnen’ en ‘alleen fietsen is veiliger dan met een groep’. Het debat werd volledig verzorgd door de verkeersveiligheidsorganisatie stichting TeamAlert, die met stellingen en herkenbare filmpjes uit het verkeer de discussie op gang bracht.

Organisator Chris Welbers, docent op de Wesenthorst: “Geweldig hoe alle organisaties hebben meegewerkt. We hopen met al deze activiteiten dat de leerling een stukje bewuster wordt van zijn kwetsbaarheid op straat. Alleen al een goede verlichting in het donker reduceert de kans op een aanrijding met 20%!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden