de 3 korpsen tijdens een rondgang
de 3 korpsen tijdens een rondgang (Foto: Jurgen Weijl)

275 jaar schuttersgeschiedenis in Ulft

Ulft - Volgend jaar wordt een bijzonder jaar voor Ulft en omstreken. De Ulftse schutterijen vieren dan namelijk alle drie een jubileum. Schutterij de Eendracht en Schuttersgilde Sint Hubertus bestaan elk 100 jaar en Schuttersgilde Sint Joris is 75 jaar jong. Samen, met meer dan 2.200 leden, goed voor 275 jaar schuttersactiviteiten in Ulft.

Onder die noemer hebben de drie voorzitters een commissie ingesteld om de feestelijkheden rond de jubilea te coördineren en deels te organiseren. Deze commissie is al geruime tijd bezig met deze taak en langzamerhand wordt het tijd om alvast een tipje van de sluier op te lichten.

In 2020 staat Ulft bol van de schuttersactiviteiten. Naast een aantal ledenactiviteiten is het vooral de bedoeling om alle Ulftenaren en belangstellenden mee te laten vieren met onder andere een groot schuttersfeest, een schuttersconcours, een schoolproject, kampioenschap bielemanwedstrijden, het marketentstertreffen van de Gelderse Federatie, recepties et cetera. Daarnaast zijn de schutterijen ook grootaandeelhouder in de zelfstandige Stichting Taptoe Ulft. Om reden van de jubilea is de Ulftse Taptoe verplaatst van 2019 naar 2020 zodat ook in de toekomst de taptoe en de jubilea samenvallen.

Daarnaast zullen de verenigingen elk aandacht aan het jubileum besteden tijdens de eigen activiteiten met bijvoorbeeld de kermis of de gildedagen. In januari komt een speciaal magazine uit met daarin historische achtergronden van de verenigingen en het gehele jaarprogramma.

De commissie maakt nu alvast mogelijke sponsoren warm voor een bijdrage, zodat met name het grote schuttersfeest met Pinksteren voor eenieder vrij toegankelijk kan zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden