Enge Buren.
Enge Buren. (Studio Loerijzer)

Jarige DRU Industriepark viert drie dagen feest

Ulft - Met de vurige opening van het Portiersgebouw op 28 oktober 2009 werd het DRU Industriepark in Ulft tien jaar geleden officieel geopend. Op 25, 26 en 27 oktober viert het DRU Industriepark haar 10-jarig bestaan met een speciaal DRU festivalweekend.

Het Ulfts Mannenkoor en Harmonie Ulft trappen het jubileumweekend op vrijdagavond 25 oktober af met een spetterend gezamenlijk optreden in de SSP-Hal. Vanaf dat moment is er het hele weekend voor jong en oud van alles te beleven op de verschillende locaties op het park.

Eén van de hoogtepunten tijdens het DRU festivalweekend is de internationale befaamde expositie waarin Leonardo da Vinci tot leven komt. Naast reproducties van Da Vinci's meest beroemde kunstwerken, bevat de expositie in CIVON tientallen uit hout gereconstrueerde uitvindingen. Deze zijn door Italiaanse vakmensen minutieus in elkaar gezet op basis van Da Vinci's originele tekeningen en een groot deel hiervan is door bezoekers aan te raken en te bedienen.

Op zowel zaterdag als zondag vindt het gratis toegankelijke Bier & Food festival plaats in de SSP-Hal. Bierliefhebbers kunnen tijdens dit festival kennismaken met het verrassende aanbod van Achterhoekse bieren. Naast al die bieren is er allerlei lekkers verkrijgbaar bij een van de foodtrucks en kunnen bezoekers genieten van livemuziek.

Ook zijn er deze dagen in de andere gebouwen verschillende (culturele) activiteiten te beleven waaronder het afscheidsoptreden van cabaretgroep Enge Buren, een culturele dagtrip tussen DRU en Kubaai (Bocholt) in het kader van het Münsterland Festival, een expositie van Edo Hebinck in de DRU Galerie, een expositie van het IJzermuseum en DRU Beats 10 jaar (18+).

Op zondag 27 oktober is het mogelijk een kijkje te nemen in het deel van het Ketelhuis waarin de Oudheidkundige Vereniging OVGG haar nieuwe intrek heeft genomen.
Jongere bezoekers zijn welkom om te komen kijken naar de optredens van dansgarde Iseldonk en zijn uitgenodigd deel te nemen aan verschillende demo's en workshops, waaronder een circusworkshop door Circus Zanzara.

Het DRU Festivalweekend wordt gezamenlijk georganiseerd door alle partners op het park. Kijk voor het volledige programma tijdens het DRU festivalweekend op de website: www.dru-industriepark.nl.

Meer berichten