Sportief uitje voor inwoners in armoede

Doetinchem - Armoede komt in heel Nederland voor, dus ook in Doetinchem en de omliggende gemeenten. Ruim 1.500 mensen in deze regio leven onder het bijstandsniveau.

Het komt vaak voor dat er, doordat er geen of een minimaal inkomen is, ook schulden ontstaan waardoor leven onder het bestaansminimum een feit wordt. Buiten het feit dat er dan te weinig geld is om eten te kunnen kopen, is het al helemaal ondenkbaar dat mensen een avondje uit kunnen of lid zijn van een sportvereniging. Daarmee dreigt er ook een sociaal isolement te ontstaan.
Sociale hulpwinkel Mini Manna, Betaald Voetbal De Graafschap en hoofdsponsor AgriBioSource bundelen de krachten en gaan mensen die financieel niet rond kunnen komen, helpen. In het project dat de naam 'Samen Sportief' heeft meegekregen, zullen wekelijks kaarten ter beschikking gesteld worden voor de Roodbergen-tribune van stadion de Vijverberg. Vanaf 25 oktober, de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, zullen een achttal stoelen beschikbaar worden gesteld aan bezoekers van de sociale hulpwinkel Mini Manna. "Zij hebben inzicht in de problematiek van de mensen en kunnen zo aangeven waar de nood hoog is", aldus Sjoerd Hermsen, directeur van AgriBioSource. Het project wordt in eerste instantie opgezet voor een viertal thuiswedstrijden, maar Hermsen sluit zeker niet uit dat het wordt verlengd.
De Graafschap stelt voor de deelnemers een goodiebag beschikbaar. AgriBioSource zorgt er daarnaast voor dat er een bedrag aan de Mini Manna beschikbaar word gesteld, zodat deelnemers een aantal weken hun eigen budget niet hoeven aan te spreken om boodschappen te doen. Zo kunnen zij of iets extra's doen of een keer in de kringloopwinkel wat kopen.

Niet alleen inwoners van Doetinchem worden uitgenodigd, dankzij de steun van Bestelrent in Terborg, is er ook een busje beschikbaar om inwoners uit de regio op te halen om een wedstrijd bij te wonen.
Steven Kroon, directeur van de Mini Manna is dolenthousiast. "Wat is het fantastisch om mensen een avondje uit te kunnen aanbieden en wat een impact zal dat hebben op bijvoorbeeld gezinnen."

Meer berichten