fragment uit de film
fragment uit de film (Foto: PR)

'First Man' in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Ulft - Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 16 oktober de Amerikaanse biografische avonturenfilm "First Man" uit 2018, die geregisseerd werd door Damien Chazelle.

De film is gebaseerd op het leven van astronaut Neil Armstrong, die als eerste mens voet op de Maan zette. De hoofdrollen worden vertolkt door Ryan Gosling, Claire Foy, Corey Stoll, Kyle Chandler en Jason Clarke.

Over de film:

“First Man” is een blik in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische Apollo 11 ruimtemissie, waardoor hij de eerste mens werd die een voet op de Maan zette op 20 juli 1969. We volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. Hiertoe behoren ook de offers die hij en het land moeten brengen.

De film ging op ging op 29 augustus 2018 in première op het filmfestival van Venetië. Op 12 oktober 2018 werd de film ook in de Amerikaanse bioscoop uitgebracht. “First Man” kreeg overwegend positieve recensies. De film werd veelvuldig genomineerd voor verschillende filmprijzen, maar won er slechts enkele: beste filmmuziek en beste montage bij de Critics' Choice Awards, beste filmmuziek bij de Golden Globes en de Oscar voor beste visuele effecten bij de Academy Awards.

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal.

“First Man”, woensdag 16 oktober, 20.00 - 22.21 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (vanaf 16 jaar). Een kaartje kost € 6,25 aan de balie èn voor € 7,--, inclusief online bestelkosten via de website drucultuurfabriek.nl.

Twee weken later, op woensdag 30 oktober, wordt de film “De Dirigent” vertoond.

Meer berichten