Slingeland Ziekenhuis zoekt samenwerking met bibliotheek

Doetinchem - Vanaf oktober organiseren het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in samenwerking met de bibliotheken in de Achterhoek de inloopsessies 'uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?'.

De gratis inloopsessies zijn speciaal voor de inwoners van de Achterhoek die alles willen weten over de patiëntportalen Mijn slingeland en Mijn SKB. Geïnteresseerden kunnen op de websites van de deelnemende bibliotheken vinden waar, wanneer en op welk tijdstip de inloopsessies plaatsvinden. Mijn Slingeland en Mijn SKB zijn de online patiëntportalen van het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Mensen die patiënt zijn of zijn geweest bij een van de ziekenhuizen kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week inloggen om hun medisch dossier digitaal te bekijken. Tijdens de inloopsessie kunnen geïnteresseerden binnenlopen met al hun vragen over het patiëntportaal. Er wordt uitleg gegeven: hoe werkt het inloggen, hoe ziet het portaal eruit, waar staat wat en waarom is het interessant om gebruik te blijven maken van de portalen? Iedereen is welkom, jong en oud. Bovendien is de workshop gratis.

Een digitaal medisch dossier brengt voor patiënten veel voordelen met zich mee; patiënten krijgen steeds meer de regie in handen. Zij kunnen zich beter verdiepen in hun gezondheid en zich beter voorbereiden op een afspraak met hun arts. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig vragen te stellen aan de arts en vragenlijsten thuis alvast in te vullen.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten