Ondernemer van de week: Max Leusink (links) en Ties Bouwman. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Max Leusink (links) en Ties Bouwman. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

20-jarige 'poetsers met passie' hebben eigen bedrijf in Ulft

ULFT - Een eigen onderneming starten is voor velen een bijzondere gebeurtenis. En helemaal als de ondernemers in kwestie op jonge leeftijd hun eigen bedrijf beginnen. Ties Bouwman (20) en Max Leusink (20) uit Etten houden zich sinds augustus fulltime bezig met hun eigen onderneming: CAR Cleaning Achterhoek.

door Niels Venus

Zes dagen per week rijden Ties en Max vanuit hun woonplaats Etten naar Ulft. Met CAR Cleaning Achterhoek zijn ze, zoals de naam doet vermoeden, bezig met het oppoetsen en 'verkoopklaar' maken van auto's. Want niet alleen particulieren, ook veel autodealers weten de weg naar Ulft te vinden. "Doordat we al enige ervaring in de autobranche hebben, hebben we snel een klantenkring opgebouwd", vertelt Ties, die voor zijn opleiding twee jaar lang werkte als technisch specialist bij een autobedrijf in 's-Heerenberg. Ook Max brengt de nodige werkervaring met zich mee; tot juli dit jaar was hij actief als verkoper van bedrijfswagens.

"In januari 2017 ben ik gestart met het poetsen van auto's", kijkt Ties terug. "Dat gebeurde gewoon aan huis, iedere zaterdag. Toen begin dit jaar dit pand in Ulft vrijkwam, zijn we hier in augustus fulltime begonnen. Het is niet alleen iets dat we leuk vinden, maar een eigen onderneming zorgt ook voor de nodige vrijheid en flexibiliteit. Het bevalt ons erg goed."

Volgens Max is de leeftijd geen obstakel. "Natuurlijk, als je om je heen kijkt ben je wel vaak de jongste. Degenen waarmee we zaken doen, zijn eigenlijk altijd ouder. In onze vriendenkring zijn er weinig die op deze leeftijd een eigen bedrijf hebben, dat is wel speciaal. Maar een nadeel? Dat niet."
Ties en Max zijn trots op hetgeen dat er al bereikt is. "We huren een pand, hebben voor zes dagen per week werk: dat is niet zo in één dag ontstaan… We vinden het iedere dag leuk om te doen, dat is belangrijk", aldus Ties. "Toch hopen we dat we kunnen groeien en bijvoorbeeld richting schadeherstel en styling van auto's kunnen gaan."

"Alles waardoor je een auto beter kunt maken; dat willen we op termijn kunnen aanbieden", vervolgt Max. "We hebben veel professionele apparatuur in huis, denk aan polijstmachines, compressors, extractiereinigers en meerdere stofzuigers. Maar we willen blijven groeien en de komende jaren uitbreiden."

CAR Cleaning Achterhoek
Ettenseweg 55A
7071 AB, Ulft
06 - 5898 2017 / 06 - 4178 7238
Facebook: CARCleaningAchterhoek

Meer berichten