Mooie tour Ettens Mannenkoor naar Tsjechië

Etten - Het Ettens Mannenkoor heeft met 180 deelnemers een koorreis gemaakt naar Praag, waarvan 70 zangers en verder partners en leden van de Club van Honderd.

Het koor heeft met veel succes een groot concert gegeven in de Smetanazaal in Praag samen met het saxofoonorkest uit Drachten. Dit is een prachtige barokke zaal, de grootste van Praag, met een hele goede akoestiek. Als dank kregen koor en orkest een daverend applaus en moesten de dirigenten nogmaals aantreden voor een toegift.

Verder heeft het koor op de heenweg gezongen in en bij de Frauenkirche in Dresden, bij een mis in het Strahov klooster in Praag, bij een gedenkplaats in concentratiekamp Terezin (Theresienstadt) en een miniconcert gegeven op de binnenplaats van kasteel Karlstein.

Daarnaast was er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning, onder andere in de vorm van een rondleiding door Praag en op de laatste avond een folkloreprogramma met live orkest en veel informele zang van het koor.

“Met deze succesvolle concertreis naar Praag hebben we een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de toch al rijke historie van dit prachtige koor”, aldus een woordvoerder.

Op de website staat op staat een volledige verslag van deze reis met foto’s en filmpjes.

www.ettensmannenkoor.nl

Meer berichten