Avond over toekomst van de landbouw

Varsseveld - De Plattelandsraad Oude-IJsselstreek houdt op woensdag 25 september in het Borchuus aan het Kerkplein 3 een informatie-avond over de toekomst van de landbouw in de Gemeente Oude-IJsselstreek. De avond begint om 20.00 uur en als gespreksleider treedt Irene van der Aart op. Irene is presentatrice, programmamaakster en bekend van haar columns over het platteland, die door haar relativerende humor worden gekenmerkt.

De Plattelandsraad beoogt met deze avond 'boeren, burgers en buitenlui' met elkaar in contact te brengen en te informeren over de grootschalige transitie die de landbouw op dit moment doormaakt en die ook de komende jaren haar uitwerking zal krijgen in het buitengebied van de gemeente Oude-IJsselstreek.

Tijdens deze avond zal de heer Zwier van de Vegte, bedrijfsleider van proefboerderij De Marke, uitleg geven over kringlooplandbouw, een manier van landbouwbedrijven, die door Minister Carola Schouten is aangemerkt als het toekomstige model voor de landbouw in Nederland.

Een panel bestaande uit landbouwers en deskundigen zullen aan de hand van een viertal stellingen hun mening geven en in discussie gaan met de aanwezigen en aan het slot van de avond wordt een boek over dit onderwerp uitgereikt aan wethouder Ria Ankersmit en aan alle aanwezigen. Dit boekje geeft aan de hand van een tiental interviews een mooi beeld over de geschiedenis en toekomst van de landbouw in onze gemeente.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De zaal is om 19.30 uur open, de toegang is gratis. Voor aanmelding: benbruil5@gmail.com.

Meer berichten