Wijnboer Leon Masselink met een van zijn bekroonde wijnen.
Wijnboer Leon Masselink met een van zijn bekroonde wijnen. (Foto: )

't Oerlegoed viert topwijnjaar 2019

Gendringen - Op zondag 22 september houdt wijnboer Leon Masselink een open dag/wijnfeest op de Wals bij Gendringen, van 14.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Opnieuw een warme en zonnige zomer zorgt voor een prima druivenoogst en waarschijnlijk een topwijnjaar. Wijnboer Leon Masselink opent tijdens de Nationale Wijnweek zijn deuren om bezoekers te laten zien en ervaren hoe hij van grote trossen witte en blauwe druiven topwijnen maakt. Zijn Wijngoed in Gendringen behoort met vier hectare druiven tot de grootste en meest toonaangevende wijnbedrijven in Nederland, met wijnen die nationaal en internationaal onderscheiden worden met zilveren en gouden medailles.

"We hebben vorige maand de wijnen van 2018 gebotteld en zijn onder de indruk van de kwaliteit. Dat is niet zo gek na de zomer van vorig jaar, maar dit jaar is het weer uitstekend. Ik nodig iedereen daarom ook uit om dit te zien, maar ook om te proeven", aldus Leon.

Tijdens het wijnfeest kunnen bezoekers kijken in de wijngaarden en in het wijnhuis, ruiken hoe de eerste druiven gisten in de wijnmakerij, maar ook proeven van druiven en wijnen. Muziek, theater en Foodtruck eten maken het compleet.

Wijnbouw in de Achterhoek krijgt veel positieve aandacht en ontwikkelt zich steeds beter. Wijnboer Leon Masselink: "De landbouwsector ligt onder het vergrootglas in Nederland, zeker door de veranderingen in het klimaat. Ik heb ruim 10 jaar geleden de stap gezet naar wijnbouw en probeer duurzaam wijnen te produceren. Dat is niet makkelijk en kost veel inzet, maar ik ben achteraf heel blij met deze keuze. We hebben laten zien dat we kwalitatief goede wijnen kunnen maken, die als streekproduct de regio op de kaart zet, maar ook heel goed de concurrentie aan kunnen met wijnen uit andere landen."

Meer berichten