Muzikale kennismaking voor kinderen bij Jubal

Varsseveld - Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld start binnenkort met een nieuwe cursus genaamd 'Startersspektakel'. Een turbo-kennismaking met de muziek met muziekles op drie verschillende instrumenten. Ook wordt samen met de andere kinderen een voorstelling in elkaar gezet op het instrument van keuze.

De cursus start met een klassikale bijeenkomst met alle kinderen samen (vanaf groep 5). In groepjes krijgen de kinderen muziekles op drie verschillende instrumenten. Dit gaat om een houten blaasinstrument, een koperen blaasinstrument en een slagwerkinstrument. Na drie weken schuift het groepje door naar het volgende instrument, zodat na negen weken ieder kind op drie verschillende instrumenten les heeft gehad.

Na de groepslessen komen de kinderen weer als geheel bij elkaar, om in vijf weken samen een voorstelling in elkaar te zetten, die wordt uitgevoerd op een echt podium met een zaal vol met publiek.

De kinderen die enthousiast zijn geworden voor muziek, kunnen zich na afloop direct aanmelden voor vervolglessen.

De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag van 17.30 tot 18.15 uur in het Borchuus te Varsseveld. De eerste bijeenkomst is op 27 september en de eindvoorstelling is op 31 januari. De kosten bedragen 100 euro. Jubal verzorgt de instrumenten. Meer informatie is te vinden op de website via www.jubalvarsseveld.nl/muziekles.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden