de toren wordt voorzien van papier maché
de toren wordt voorzien van papier maché (Foto: Evelien Jorna)

Plakkenberg in plakfase van torens voor 100-jarig Silvolds Belang

Silvolde - Op de Silvoldse basisschool De Plakkenberg werd er afgelopen dinsdag hevig geplakt in fase 2 van het maken van torens voor Silvolds Belang. Omdat die 100 jaar bestaat.

Al vóór de zomervakantie hadden groepjes van groep 6 en 7, nu groep 7 en 8, de torens 'casco' klaar. Allerhande afvalmaterialen werden met tape in elkaar gezet, soms tot reusachtige torens. Dinsdag was de fase 'papier maché' aan de beurt. In drie lokalen werd er druk overlegd en geplakt. De naam Plakkenberg deed men eer aan!

De een stond stroken papier te knippen, de ander hield de toren vast en de derde drukte de stroken krantenpapier, die soms dropen van het behangplaksel, op het bouwsel. Sommigen stonden bovenop tafels, anders konden ze er niet bij..

En nu moet het even goed drogen en dan zal de afwerking komen: het kleur geven via verf.
Hierna zal een echte jury de torens beoordelen en prijzen toekennen aan de mooiste, wonderlijkste, knapste bouwwerken. De prijswinnaars zullen hun toren, net als die van De Drie Linden, geëxposeerd zien op de speciale tentoonstelling van echte beroepskunstenaars op 11,12 en 13 oktober in de protestante kerk te Silvolde. De andere torens zullen in etalages op en rondom het marktplein te bewonderen zijn.

Meer berichten