Cold War in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

Het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft presenteert op woensdag 18 september de Pools-Frans-Britse zwart-witfilm "Cold War (Zimna wojna)" uit 2018, geschreven en geregisseerd door Pawel Pawlikowski.

Over de film:
Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren 50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een ??onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden.

De film ging op 10 mei 2018 in première in de competitie van het filmfestival van Cannes. De film kreeg veel positieve recensies. Zowel de Volkskrant, NRC Handelsblad als De Morgen gaven vijf uit vijf sterren. De film was de Poolse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis en dichtbij parkeren, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige grand café Het Schaftlokaal.

“Cold War”, woensdag 18 september, 20.00 - 21.28 uur - Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft (vanaf 16 jaar). Een kaartje kost € 6,25 aan de balie èn voor € 7,--, inclusief online bestelkosten via de website drucultuurfabriek.nl.

Twee weken later, op woensdag 2 oktober, wordt de film “Beautiful Boy” vertoond.

Meer berichten