René Nijenhuis met het nieuwe verzamelalbum. (foto: Roel Kleinpenning)
René Nijenhuis met het nieuwe verzamelalbum. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Jarige Plus komt met historisch album

Terborg – Dit jaar is het een feestjaar bij Plus René Nijenhuis Terborg. Het is tien jaar geleden dat Nijenhuis startte met deze supermarkt. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de vestiging van Plus in Terborg en Terborg 600 jaar stad komt Nijenhuis met een historisch album over Terborg en omliggende dorpen.

door Carla van der Meer

In het historisch album staan foto's en teksten van Terborg, Gaanderen, Etten, Varsseveld en Westendorp. Klanten krijgen tussen 9 september en 17 november bij elke 10 euro die ze besteden een zakje met vier stickers. In totaal kunnen er 216 plaatjes verzameld worden. Het album is samengesteld met medewerking van Theo Willemsen uit Terborg, Gerard Bruil uit Varsseveld/Westendorp, Willy Zweers uit Etten en Han Tuenter uit Gaanderen. "Er staan naast de stad Terborg meerdere dorpen in, omdat in deze dorpen ook klanten van onze supermarkt wonen", vertelt Nijenhuis. "Het is toeval dat ons tienjarig bestaan tegelijk valt met Terborg 600 jaar stad. Maar dat is wel een mooie kans om iets speciaals te doen, die we niet voorbij konden laten gaan." De klanten hebben een voucher in de bus gekregen die goed is voor een gratis historisch album, en een zakje met vier plaatjes die in het verzamelalbum geplakt kunnen worden.

"De plaatjes zijn een mix van historie tot en met nu", vertelt Nijenhuis. "Het is een leuk verzamel- en bewaaralbum over de geschiedenis van Terborg en omgeving. Het geeft herkenning van vervlogen tijden die in beeld gebracht worden. Het is leuk om die terug te zien."

Een paar maanden geleden heeft Plus een big shopper weggegeven ter gelegenheid van het tienjarig bestaan, met afbeeldingen van cartoonist Cor Visser. "De klanten zijn nu al enthousiast over het historisch album", zegt Nijenhuis. "Er is al volop vraag naar. Waarschijnlijk komt er ook een ruildag voor de plaatjes, want bij elke verzamelactie is daar behoefte aan. Ons uitgangspunt is dat iedereen het album compleet kan maken."

Plus Nijenhuis is gevestigd aan het Marktplein 1 in Terborg.

Meer berichten