Ton van Vliet bij de gebroeders Lumière, de grondleggers van de kleurenfotografie
Ton van Vliet bij de gebroeders Lumière, de grondleggers van de kleurenfotografie (Foto: Anneke Lukkezen)

Nieuw seizoen Fotocursus Achterhoek

Terborg - Het seizoen gaat weer van start bij Fotocursus Achterhoek. Eind september begint fotograaf Ton van Vliet uit Terborg met zijn lessen voor de beginnende en gevorderde fotoliefhebber. Diafragma, sluitertijd, iso-waarde, witbalans en zelfs flitsen komen aan bod in de basiscursus. Je leert de camera goed kennen. Maar minstens zo belangrijk is dat je goed en precies leert kijken naar licht, compositie en het juiste moment, met als resultaat betere foto’s. Het maakt niet uit of je een eenvoudige of een ingewikkelde camera hebt.

Ken je dit allemaal al, dan daagt Ton je uit om buiten de gebaande paden te treden, door middel van verrassende opdrachten in de cursus voor gevorderden. Twee jaar geleden maakte elke cursist een boek waarbij fotografie, vormgeving én uitvoering samenkwamen. Afgelopen seizoen draaide alles om het thema Tijd. Van de resultaten is eind april een kleine tentoonstelling gehouden. Komend seizoen richt de cursus zich op de eigen omgeving. Daarbij kun je denken aan huis, tuin, straat, dorp, stad, maar ook familie en vrienden.

Ton van Vliet geeft al vanaf 1980 met veel plezier fotocursussen. Ook privé aan mensen die in korte tijd hun camera willen leren kennen of zich willen verdiepen in één onderwerp, landschap, portret, productfotografie. Voor fotoclubs en bedrijven stelt hij workshops op maat samen.

Opgeven kan tot 25 september via 06-44539259 of online.

www.fotocursusachterhoek.nl

Meer berichten