Biebtip

Biebtip: Een leven na jou

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek De Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 111 door Susan Spekschoor, klant van de Bibliotheek:

'Voor jou' en 'Een leven na jou' - Jojo Moyes

Deze keer geen tip van een medewerker maar van een klant. Susan is vaste klant van de Bibliotheek, vestiging Terborg en twitteraar @SusanSpekschoor. Daar lazen wij dat  helemaal fan is van de boeken van Jojo Moyes. Leuk dat ze inging op onze vraag om een recensie te schrijven.

Als je van lezen houdt, dan heb je misschien ook wel eens een boek van Jojo Moyes gelezen. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan. Het meest bekend werd ze toch wel van haar boek 'Voor jou', uitgebracht in 2013. Dit boek is in 2016 verfilmd (Me before you) en door veel mensen bekeken. Hetzelfde jaar kwam Jojo Moyes met het boek 'Een leven na jou', een vervolg op 'Voor jou'. Mede dankzij de film kreeg dit boek veel aandacht. Ik heb het eerste deel in enkele dagen uitgelezen. Een geluk voor mij: het tweede deel was inmiddels al uitgebracht en verkrijgbaar in bibliotheek Achterhoekse Poort in Terborg. Dus ik heb direct via de app 'Een leven na jou' gereserveerd. 

 ' Voor jou'  is een overweldigend liefdesverhaal tussen twee totaal verschillende personen: Het leven van de 26-jarige Louisa Clark is niet bijzonder spectaculair, maar verandert als zij een contract van zes maanden accepteert als zorgassistente van Will Traynor, een 35-jarige man die in een rolstoel is beland na een ongeluk. Zijn wil om te leven is weg en hij heeft besloten er een einde aan te maken. Louisa weet zich geen raad met zijn botte houding, maar laat zich niet door hem wegsturen. Langzaamaan verandert hun wederzijdse aversie in wederzijds respect. Louisa zet alles op alles om Will van zijn besluit af te brengen en Will probeert Louisa ervan te overtuigen dat ze een leven buiten hun kleine dorp moet ambiëren.

In 'Een leven na jou' probeert Louisa de draad van het leven weer op te pakken. Dat heeft ze immers aan Will beloofd. Maar zo makkelijk vindt ze dit niet. Ze besluit uiteindelijk in Londen te gaan wonen. Daar krijgt ze een ongeluk op het dak van haar appartement en valt naar beneden. Ze houdt hier meerdere breuken aan over en kan tijdelijk niet meer zelfstandig wonen. Om te kunnen revalideren trekt ze in bij haar ouders. Dit gaat niet zo heel soepel. De band met haar ouders is veranderd. Louisa zal hier energie in moeten steken en het vertrouwen proberen terug te winnen. Daarnaast vragen mensen in haar omgeving zich af of het wel een ongeluk was? Hoe kun je zomaar in je eentje van een dak vallen? Louisa sluit zich aan bij een praatgroep voor rouwverwerking en leert daar nieuwe mensen kennen. Zo is daar ook 'haar' ambulancebroeder Sam. Er ontstaat iets mooi tussen hen. Maar kan dat zomaar? Kan ze haar hart helemaal openstellen na alles wat ze met Will gedeeld en meegemaakt heeft? En dan gebeurt er plotseling iets wat niemand aan zag komen. Deze ontwikkelingen zetten het leven van Louisa opnieuw op z'n kop. Hoe gaat ze dit verwerken? Hoe gaat de familie van Will hier op reageren? Kan ze Will voldoende loslaten en Sam volledig toelaten in haar leven? Op al deze vragen krijg je een antwoord wanneer je het boek leest. Een mooi, meeslepend en romantisch boek die je meeneemt in het leven van Louisa na de dood van Will. Maar ook een boek met redelijk open einde. Zou Jojo Moyes voor een deel drie gaan?

Mijn naam is Susan van Aalst-Spekschoor en ben al heel wat jaren lid van bibliotheekAchterhoekse Poort - Terborg. Ik lees graag thrillers, romans, Young Adults, maar ook kinderboeken. Benieuwd naar mijn recensies over diverse kinderboeken, ebooks voor
kinderen en apps met kinderboeken? Neem dan een kijkje op susanspekschoor.nl.

Meer berichten