Achterhoeks Mannenkoor zingt bij herdenking

Regio - Drie gerenommeerde Achterhoekse mannenkoren, te weten het Borculo's, Vordens en Ulfts Mannenkoor, voegen hun stemmen samen om als Achterhoeks Mannenkoor op te treden tijdens de 75-jarige herdenking van Operation Market Garden in Renkum op 20 september.

Na de officiële ceremonie, en de twee minuten stilte, zal het koor het lied 'We will remember them' zingen. Later in de middag zal het koor tweemaal een optreden van een half uur verzorgen met liederen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende 'We'll meet again' van Vera Lynn zal niet ontbreken.

Dit grote mannenkoor doet recht aan de grootsheid van deze herdenking. Voor de ouderen een directe herkenning van de muziek uit de oorlogstijd en mogelijk een trigger voor samenzang. Voor de jongeren wellicht een eerste kennismaking met deze karakteristieke muziek.

Henk Bennink zal het koor begeleiden op piano.

De drie mannenkoren zijn voornemens in de toekomst vaker samen op te treden onder de noemer Achterhoeks Mannenkoor, wanneer de gelegenheid zich daartoe aandient. De koren zijn met elkaar verbonden door hun dirigent, Christo Guenov. Hij heeft de muzikale leiding over alle drie de koren.

Het gezamenlijk aantal koorleden van het Achterhoeks Mannenkoor bedraagt 171, verdeeld over de 4 stemsoorten 1e tenor, 2e tenor, bariton en bas. In de praktijk betekent dit dat er gemiddeld 130 tot 150 mannen op het podium kunnen staan. Het brede en gevarieerde repertoire van de drie koren biedt vele mogelijkheden tot gezamenlijk optreden bij diverse gelegenheden.

www.achterhoeksmannenkoor.nl

Meer berichten