Boek 'Verloren in Napels'.
Boek 'Verloren in Napels'. (Foto: )
Biebtip

Biebtip: Verloren in Napels

OUDE IJSSELSTREEK - Deze krant en bibliotheek Achterhoekse Poort werken samen in de online rubriek Biebtips. Elke twee weken geeft een medewerker van de bibliotheek een tip voor een boek of dvd.

Deel 147 door Ingrid Jolink: Verloren in Napels van Heddi Goodrich

Op onze aanwinstentafel lag dit boek, verloren in Napels van Heddi Goodrich.

Ik had net een reis naar Napels achter de rug; dus: hebbes! Toevallig las ik diezelfde dag In de etalage van een boekhandel “Voor de fans van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante”… en kreeg nog meer zin dit te gaan lezen.

Het bleek een heerlijk verhaal om helemaal in op te gaan. Echt een zomerboek… Liefde, passie, herkenning, spanning, berusting, Italiaanse woorden, plaatsnamen en tradities…maar vooral heel veel emozione! Een intense, maar gecompliceerde liefdesrelatie tussen een Amerikaanse studente en de Italiaanse Pietro. Zij vieren samen met anderen het Napolitaanse studentenleven en en passant krijg je daar heel veel van mee.

Waar Ferrante in haar romans Napels van binnenuit toont, laat Heddi Goodrich de stad op verrassende wijze zien door de ogen van een buitenstaander. Het leest bijna als een uitnodigende reisgids.

De auteur is Amerikaanse en schrijft in het Italiaans. Haar debuutroman speelt zich voornamelijk af in de beruchte Spaanse wijk van Napels, een stad die ze goed lijkt te kennen. Haar hoofdpersoon is een Amerikaanse studente die niet geheel toevallig Heddi heet.

Zij wordt verliefd op de magere Pietro met zijn donkere krullen en zijn scheve neus. Twee totaal verschillende werelden komen samen in deze liefde die gedoemd is stuk te lopen, omdat Pietro zich niet kan losmaken van de verwachtingen van zijn ouders. Vooral zijn moeder lijkt daarin de grootste rol te spelen…maar is dat wel zo?

Ook als je niet specifiek een boek over Italië kiest is dit een aanrader.
Natuurlijk vanwege de locatie heel geschikt om te lezen vóór, tijdens of na een bezoek aan Italië en dan Napels in het bijzonder. Mocht u nog nooit in die contreien geweest zijn; weest dan gewaarschuwd want dit boek neemt u mee!

Ook Nieuw-Zeeland en Griekenland spelen een rol, kortom een literaire reis vanuit uw (strand-)stoel.

Meer berichten