Ondernemer van de week: Gerard en Rick Beijer. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Gerard en Rick Beijer. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Ondernemer Gerard Beijer heeft hart voor Terborg en de regio

TERBORG - Hard werken is voor Gerard Beijer van de Terborgse Wijncentrale heel gewoon. "Het is me niet aan komen waaien en dat is helemaal niet erg", verzekert Beijer. "Zeker niet wanneer je bedenkt dat het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is."

Nick Moritz

Wanneer je de hele omvang van het huidige bedrijf aan de Ettensestraat in ogenschouw neemt, kun je je niet voorstellen dat het ooit met een enkel kistje wijn is begonnen. "Ik ben in de kennissenkring van start gegaan. Als ik thuis kwam van mijn werk bij woningcorporatie Thuis Best in Hengelo, gooide ik nog wat kistjes drank in de kofferbak voor een rondje leveringen. Gaandeweg kwamen er andere dranken bij. De voorraad stond in het begin in het koetshuis achter onze woning. Die ruimte was al snel te klein."

De Terborgse Wijncentrale is inmiddels een algemene dranken groothandel en heeft behalve 3.600 soorten drank ook nog eens alle mogelijkheden voor kerstpakketten en relatiegeschenken in huis. Beijer heeft zo sterk uit kunnen breiden door het gebruik van de voormalige panden van Benraad. "Het ging zo goed met de drank dat ik bij Stef Kaak aanklopte voor ruimte. Hij bood me gebruik van de panden van Benraad aan. Aan Stef heb ik veel te danken, hij gaf me vaak goede raad. "He-j ut geheurd, of he-j ut begrepp'n" zei hij dan, een prachtkerel".

De goede raad geeft Beijer inmiddels zelf aan liefst dertig werknemers en aan zijn zoon. Rick Beijer wordt klaargestoomd om het bedrijf van zijn vader over te nemen. "Ik heb daar nooit op aangedrongen, maar een jaar of tien geleden kwam hij bij me om te vertellen dat het hem wel wat leek om in de zaak verder te gaan. In die tien jaar heb ik hem alle afdelingen van het bedrijf wel doorgejaagd. Hij kent de wijncentrale net als ik van binnen en van buiten. Het is niet altijd gemakkelijk om met je eigen zoon te werken, maar het is fantastisch om opvolging te hebben."

Zo druk het werk in zijn bedrijf ook mag zijn, Gerard Beijer heeft altijd oog voor zijn omgeving. De viering van 600 jaar stadsrechten voor Terborg is hem dan ook niet ontgaan. "Terborg en de regio gaan me aan het hart. Activiteiten die bijdragen aan de leefbaarheid ondersteun ik graag. Voor mij hoort dat ook bij het ondernemerschap. Een van de hallen wordt nu gebruikt voor decors voor het openluchtspel. Dat wordt vast prachtig."

Terborgse Wijncentrale

Ettensestraat 19 Terborg

www.terborgsewijncentrale.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden