Drie drugspanden gesloten

(door Carla van der Meer)

Oude IJsselstreek – Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek heeft de afgelopen weken drie panden laten sluiten omdat daar softdrugs aangetroffen waren.

"Als het om drugscriminaliteit gaat, hanteren we strenge regels", laat Van Dijk weten. "We stellen paal en perk."

In totaal zijn er in 2019 al zes panden gesloten omdat er drugs aangetroffen werden.
Bij de sluiting van de afgelopen weken gaat het om café Veels in Ulft waar op 12 juli softdrugs en hennep werd aangetroffen. Het café is voor een periode van drie maanden gesloten.

Bij een voormalig horecapand aan de Terborgsewegin Silvoldeging het om een grote hennepplantage met 1.000 planten die op 22 augustus werd aangetroffen en ook deze locatie is voor drie maanden dicht. In een woning aan de Hermelijnhof in Silvolde werd op de zolder een hennepkwekerij gevonden. Deze woning is voor één maand gesloten.

"Bij hennepkwekerijen wordt vaak illegaal stroom afgetapt, waardoor er brandgevaar en waterschade ontstaat", zegt Van Dijk. "De kwekerijen veroorzaken gevaar en overlast voor de omwonenden. Het grensgebied in de Achterhoek is een interessant gebied, dicht bij de Duitse grens en de vrijgekomen agrarische bebouwing trekt drugcriminelen aan.Drugshandel brengt de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid in gevaar. Met de sluitingen wil ik de rust herstellen in de buurt. We geven met de sluiting en verzegeling van een pand tevens een signaal en een waarschuwing af dat we een streng beleid hanteren als het om drugs gaat."

De burgemeester is hier heel duidelijk in. Als het om drugs gaat, kent hij geen pardon.

Meer berichten