Expositie De Graafschap nog even te zien

Doetinchem - In het Stadsmuseum Doetinchem is tot en met zondag 25 augustus nog de unieke tentoonstelling ' Superboeren 65 jaar De Graafschap' te zien.

Stadsmuseum Doetinchem vertelt het verhaal van de geschiedenis van Doetinchem. Aangevuld met wissel tentoonstellingen. Met deze tentoonstelling maakt het museum de cultuurhistorische verbinding met sport.

De Graafschap is in de afgelopen 65 jaar van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling en de identiteit van de stad. De maatschappelijke verankering van sport, in dit geval voetbal, voor de stad Doetinchem is terug te zien en horen in de tentoonstelling.

65 jaar De Graafschap

De tentoonstelling is opgebouwd uit vier thema's. (Anti) Helden, Vreugde, Verdriet en DNA. Elk thema is historisch uitgewerkt middels beeld en geluidsmateriaal. Interviews, filmpjes, zang en teksten zijn per thema tentoongesteld. Een brede selectie van 65 jaar archiefmateriaal zorgt voor een unieke tentoonstelling over de historie van de club. Interactief, virtual reality net als old skool voetbal, kan worden beleefd en gespeeld. Ook is er ruimte voor eigen inbreng; Wie is jou held? Wat is jou meest verdrietige moment?

Kindervakantiespeurtocht

Tijdens deze zomervakantie is er voor de kinderen een speurtocht met kans op het winnen van een nieuw Graafschap shirt.

Openingstijden Stadsmuseum: dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17.00 uur en zondag van 13:00 – 17:00 uur. De entree bedraagt €4,75 (vanaf 13 jaar). Kinderen t/m 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart hebben gratis entree.

Het Stadsmuseum is gevestigd aan de Burgemeester van Nispenstraat 2. Telefoon 0314-335557.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website http://www.stadsmuseumdoetinchem.nl.

Meer berichten