Wethouder Peter vd Wardt leest voor.
Wethouder Peter vd Wardt leest voor. (foto: Roel Kleinpenning)

Zomerschool: plezier en leuke dingen doen

ULFT - Op dinsdag 23 juli gaf wethouder Peter van de Wardt in de bibliotheek van de DRU Cultuurfabriek het startsein voor de Zomerschool en zelfs het Jeugdjorunaal was aanwezig. Kijk zometeen om 19.00 uur en je ziet wat er allemaal gebeurde! 

Zes weken lang krijgen kinderen van nieuwkomers/statushouders taallessen, gekoppeld aan activiteiten die passen bij de leeftijd van de kinderen. Ook voor hun ouders/verzorgers worden bijeenkomsten georganiseerd.

De Zomerschool wordt voor de vierde keer georganiseerd en gaat van start met bijna 40 aanmeldingen. "Maar heel vaak zie je dat er in de loop van de weken meer kinderen mee komen doen", vertelt Sofie Aaldering van Sociaal Werk Oude IJsselstreek. "Dat vinden we alleen maar fijn, we willen zoveel mogelijk kinderen de kans geven om mee te doen, zodat we een taalterugval in de vakantieperiode kunnen beperken. Het is ook fijn dat er ouders meekomen, die kunnen dan thuis verder oefenen met de kinderen."

Sinds vorig jaar heeft de Zomerschool ook een inloop-uur ('Koffieklets') voor ouders/verzorgers. Op woensdagochtend krijgen zij informatie over de thema's waar de kinderen mee werken. Ook kunnen ze zelf aangeven over welke onderwerpen ze graag wat meer informatie zouden krijgen. Ter ondersteuning is hierbij ook een aantal 'sleutelpersonen' aanwezig, die waar nodig als tolk kunnen inspringen.

De wethouder laat de kinderen weten dat het erg fijn is dat ze er zijn en dat het een leuke tijd gaat worden. "Want naast leren is het samen dingen doen en elkaar ontmoeten en spreken natuurlijk ook belangrijk. Plezier staat voorop bij de Zomerschool."

Meer informatie en aanmelden? Kijk op www.oude-ijsselstreek.nl en zoek op 'Zomerschool'.

Meer berichten