Café Restaurant Jan ter Voert is een familiebedrijf dat al ruim honderd jaar bestaat. (foto Roel Kleinpenning)
Café Restaurant Jan ter Voert is een familiebedrijf dat al ruim honderd jaar bestaat. (foto Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Jochie aan de spoelbak is nu de baas

Nick Moritz

Een onderneming. Je kunt er met eentje van start gaan, of je kunt er in opgroeien. Het laatste is het geval met Roel ter Voert. Café Restaurant Jan ter Voert is een familiebedrijf dat al ruim honderd jaar bestaat. Na het overlijden van zijn vader, nu ruim een half jaar geleden, houdt Roel ter Voert de traditie van opvolging in stand.

MEGCHELEN - "Het had best anders gekund hoor", zegt Ter Voert. "Pa heeft me nooit gedwongen, maar je groeit er toch in. Als klein jochie stond ik al op een kratje achter het aanrecht glazen te spoelen. Niet bepaald de klusjes waar je als kind om stond te springen. Het was leuker om handtekeningen van de artiesten te ritselen voor de mooiste meisjes in de zaal. Hard werken was echter heel normaal en we droegen allemaal ons steentje bij. Nu ik zelf de leiding heb zie ik hoe belangrijk dat is. Zo'n zaak als dit is echt een teamprestatie."

Het was voor Roel ter Voert niet gemakkelijk om de zaak van zijn vader voort te zetten. "Mijn vader heeft de zaak, samen met mijn moeder Marie José, groot gemaakt. De feesten en partijen zijn in de loop van jaren in de hele regio bekend geraakt. Het nieuwjaarsfeest is nog steeds een jaarlijks hoogtepunt voor velen. Pa kon aardig overheersend zijn. Ik heb ook wel een periode gehad dat ik het bedrijf helemaal niet wilde overnemen. Zo heb ik een tijdje op de boerderij gewerkt en heb ook een poos in de metaal gezeten. Uiteindelijk is het toch de horeca geworden."

Na ervaring te hebben opgedaan bij diverse andere bedrijven stapte Roel alweer jaren geleden in bij het bedrijf van vader Jan. "Pa kon ongelooflijk hard weken, dit bedrijf was echt zijn leven. Dat vond ik vroeger weleens moeilijk te begrijpen, maar ik heb het steeds meer leren waarden. In de laatste jaren heeft hij me steeds meer bij de leiding betrokken en toen heb ik veel van hem geleerd. De gasten staan bij ons centraal. Voor hen werken we ons als team echt uit de naad."

"Het teamwork vind ik belangrijk", vervolgt Ter Voert. "We werken hier met een fantastische club mensen. Zonder een goed ingespeeld team was het een half jaar gelden een stuk lastiger geweest. We genieten er samen van om het de gasten naar de zin te maken. Onlangs hebben we voor duizend mensen een jubileum van Kamps de Wild in Zevenaar verzorgd. Iedereen vond het 'super geweldig' en daar doe je het dus voor!"

Meer berichten