Dianne Venus en Ben Lukkassen zitten gebakken met hun Cafetaria Bij Ben. (Foto Roel Kleinpenning)
Dianne Venus en Ben Lukkassen zitten gebakken met hun Cafetaria Bij Ben. (Foto Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Kinderen kiezen eerder 'Ben' dan McDonalds

door Nick Moritz

"Eerlijk waar", bezweert Dianne Venus van Cafetaria Bij Ben. "Wanneer ouders met hun kinderen eenmaal hier zijn geweest, roepen de kinderen allemaal 'Ben!', als je vraagt of ze naar de McDonalds of naar Cafetaria Bij Ben willen. Je kunt hier lekker eten en voor de kinderen is het ook nog eens een leuk uitje."

BONTEBRUG - Het gezamenlijk ondernemerschap bij Cafetaria Bij Ben bevalt Dianne Venus en Ben Lukkassen uitstekend. Het duo houdt wel van een uitdaging, dat blijkt in elk geval uit de start van Venus, nu 26 jaar geleden. "Ik ben opgeleid als kok en stond in Nijmegen bij het casino in de keuken. Een eigen zaak had ik niet serieus in gedachten, maar ik kreeg de kans om hier in Bontebrug een cafetaria over te nemen. Het was een sprong in het diepe. Als twintigjarig groentje wist ik van toeten noch blazen. Dankzij de trouwe medewerkers heb ik die eerste periode overleefd."

Wegens privé omstandigheden sloot zij na vijf jaar Restaria de Bonte Bugge en verruilde het ondernemerschap voor een baan in de zorg. De cafetaria werd omgebouwd tot woonhuis. Toch bleef de horeca lonken en zeven jaar geleden waagde zij opnieuw de stap. "Dat kwam ook door mijn nieuwe relatie Ben. Hij was vrachtwagenchauffeur en had ook wel zin in de stap naar zelfstandigheid. We moesten alle vergunningen opnieuw aanvragen en toen kon de verbouwing voor een tweede avontuur in de horeca beginnen."

Ook Lukkassen bleek niet terug te deinzen voor een uitdaging. Zelfs de verbouwing werd grotendeels zelf gedaan. "Voor 99% eigen handwerk", zegt hij met gepaste trots. "Mijn motto is dat als een andere het heeft kunnen leren, kan ik het ook leren. Gewoon aanpakken dus. Als ondernemer moet je het anders durven doen dan gemiddeld. We proberen hier op alle fronten origineel te blijven. Enerzijds een echt cafetaria met de gebruikelijk snacks en scherpe prijzen. Anderzijds met de nodige extra's als een mooi restaurantgedeelte, een bijzondere kaart en veel verse producten. Dianne is een creatieve kok."

Sommige snacks en gerechten zijn vernoemd naar vaste klanten, de cafetaria wordt elke drie maanden thematisch in een nieuw jasje gestoken, elk weekend is er een bijzondere special op het menu en kinderen zijn niet alleen blij met de speeltuin, maar ook met de greep in de snoeptrommel. Tja, wie wil er dan niet naar Ben.

Meer berichten