Steven Enneman reikt Niels Berendsen en Sjon Slütter van het Ettens Mannenkoor de cheque van €2.500 uit
Steven Enneman reikt Niels Berendsen en Sjon Slütter van het Ettens Mannenkoor de cheque van €2.500 uit (Foto: Carlo Stevering fotografie)

Ettens Mannenkoor krijgt €2.500 voor project Van Bezetting tot Vrijheid

Etten - Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Doetinchem namen 21 verenigingen uit handen van Steven Enneman, directievoorzitter van Rabobank Graafschap, een cheque in ontvangst van het Rabobank Coöperatiefonds, dat activiteiten en projecten steunt die het welzijn van de regio versterken.

Het Ettens Mannenkoor gaat het bedrag van €2.500 gebruiken bij het organiseren van het project Van Bezetting tot Vrijheid, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. De bedoeling is om dan samen met Ettense verenigingen een groot openluchtschouwspel te organiseren op 5, 6 en 7 juni 2020 in Etten, zoals in het verleden al diverse openluchtspelen werden opgevoerd. Het plan is om op drie avonden midden in het historische centrum van het dorp het oorlogsverhaal zo realistisch mogelijk te zingen, vertellen en weer te geven. Geen geromantiseerde uitbeelding, maar oorlog verteld met alle rauwheid, onderdrukking, verdriet en verraad die dit met zich meebrengt. Aan bod komen Ettense oorlogsgebeurtenissen, maar ook landelijke thema’s worden uitgebeeld.

Etten denkt door deze manier van herdenken het best de gruwelen van de oorlog te kunnen tonen, om daarmee de boodschap aan ons zelf en de jeugd door te geven dat dit nooit, maar dan ook nooit meer mag gebeuren.

Voor informatie: www.vanbezettingtotvrijheid.nl

Meer berichten