Beginners cursus EHBO 2019-2020

Ulft - Bij voldoende deelname start de EHBO Ulft dit najaar met een nieuwe cursus EHBO.

De cursus wordt gegeven in het Almende College locatie Wesenthorst, ingang Debbeshoek te Ulft.

De cursus wordt gegeven in de vorm van het E-learning principe van de Nationale Bond EHBO. Dat betekent dat de cursisten een inlogcode krijgen om het theoretische gedeelte thuis via de computer te leren. Hiervoor heeft de cursist in principe één maand na het eerste inlogmoment de tijd. De cursus wordt afgerond met een examen via de computer en de cursist krijgt dan een certificaat voor het theoretisch gedeelte van het EHBO diploma.

Met dit certificaat wordt de cursist toegelaten tot het praktijk gedeelte. Dit praktijk gedeelte kunnen we op 5 avonden van 2 lesuren aanbieden. Deze lesavonden zullen waarschijnlijk op woensdagavond zijn.

Hierna kan de cursist het examen afleggen voor het EHBO diploma volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Op welke dag dit examen gaat plaatsvinden is afhankelijk van de examencommissie.

Kosten voor de gehele cursus(theorie, praktijk, leermiddelen en examens) bedragen 170 euro. Er zijn zorgverzekeraars die deze kosten vergoeden.

Het minimale aantal deelnemers bedraagt 10 personen.

Na het behalen van het EHBO diploma wordt de cursist automatisch lid van de EHBO vereniging Ulft. De cursist is verplicht om minimaal 6 herhalingslessen per jaar te volgen om het diploma geldig te houden. De herhalingslessen worden in principe de eerste maandag van de maand gegeven van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Almende College locatie Wesenthorst te Ulft.

Tijdens de beginnerscursus komen o.a. verbandleer, Eerste Hulp aan kinderen, reanimatie en AED aan de orde.

Wandelletsel en Eerste Hulp bij sportletsel worden in de herhalingslessen opgenomen.

Voor verdere informatie kan men contact opnemen met het secretariaat EHBO Ulft mail:ehbo-ulft@live.nl Tel:06-10797200

Meer berichten