Ondenemer van de week: Erna Mecking. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondenemer van de week: Erna Mecking. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

'De eigen winkel is de beste beslissing die ik genomen heb'

Ulft - Ze heeft al twintig jaar haar eigen zaak en is er elke dag nog even blij mee. "Het is de beste stap die ik ooit genomen heb", beaamt Erna Mecking dan ook volmondig.

door Nick Moritz

"Het is geen werk voor me, maar een heerlijke hobby. Het contact met de mensen is fantastisch en het samenstellen van een collectie die je nergens anders aantreft is voor mij een echte sport."

Erna's Boutique is een begrip in Ulft. De winkel is gevestigd aan de Kerkstraat, naast Mecking's Sportshop, ook haar eigendom. Erna Mecking bouwde haar 'imperium' van de grond af aan op. "Ik had al ruim zeven jaar werkervaring. Niet alleen in kledingwinkels, maar ook bij een bank en een uitzendbureau. Een kledingzaak waar ik werkte zou ik overnemen. Dat ging op het laatste moment niet door. Best teleurstellend, maar toen kwam dat pandje vrij aan het Kennedyplein en daar ben ik direct op af gevlogen."

De rest is historie zeg je dan. Voor Mecking was het een spannend verhaal dat al snel een succes werd. "Bij de start stond de druk er wel op. Ik had 25.000 gulden nodig, maar kon dat nergens lospeuteren. Met een geleend Fiatje 500 en wat losse centjes ben ik toen naar de beurs gegaan voor inkoop. Ik wil alles zelf voelen en zien voor in het inkoop, mijn collectie onderscheid zich volledig van alle anderen. Dat sloeg aan, want de winkel was in een mum van tijd leeg."

"Dat de mensen hier blij de winkel uit gaan is het mooiste van dit werk. We hebben hier vijfduizend vaste klanten. Ze komen uit de regio, maar ook uit Dordrecht, Zaandam en zelfs Portugal. Ongelogen! Die vrouw komt een paar keer per jaar met een lege koffer naar Nederland en gaat 'volledig in het nieuw' weer terug. Voor veel klanten zijn we de personal shopper. 'Ik heb een feestje' roepen ze dan, 'kun jij even iets leuks voor me uitzoeken'. Als ze daarna blij de winkel uitgaan geeft dat een enorme voldoening."

Het vinden van een eigen weg en de vrijheid zijn belangrijke voordelen van het ondernemerschap vind Erna Mecking. Het contact met klanten en leveranciers maakt het des te interessanter en ook aan de samenwerking met haar team beleeft ze veel plezier. "Milly werkt praktisch vanaf het begin bij me en ook Wendy en Marjolein zijn inmiddels vertrouwde gezichten in de zaak. We zorgen altijd voor een goede sfeer in de zaak. Klanten zetten ook zelf koffie als het zo uitkomt. Ik vind het mooi dat men zich thuis voelt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden