Gerrie Pols, voorleeshond Hotch en Floris
Gerrie Pols, voorleeshond Hotch en Floris

Voorlezen aan de voorleeshond in de bieb groot succes

Regio - Van maart tot en met juni kregen kinderen de kans kennis te maken met de voorleeshond. Zij mochten in de Bibliotheek de voorleeshond een kwartiertje voorlezen. De hond is hiervoor specifiek getraind en wordt bijgestaan door een deskundige begeleidster, Gerrie Pols. Gerrie is een officiële begeleidster van R.E.A.D Nederland waar zij ook een gedegen opleiding heeft gehad. De ervaringen zijn heel erg positief.

Door voor te lezen aan honden wordt de leesvaardigheid en vooral ook het leesplezier van kinderen verhoogd, kinderen krijgen meer zelfvertrouwen. In de Bibliotheek Aalten, Terborg Ulft en Varsseveld mochten kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een kwartiertje voorlezen. "Er hebben heel veel kinderen meegedaan, aan de hand van de evaluaties kunnen we de conclusie trekken dat het een zeer geslaagd project is. Kinderen geven aan dat ze er veel plezier aan hebben beleefd, ze zijn trots op zichzelf en hebben het gevoel beter te lezen als ze met de hond lezen."

Ook de ouders zijn positief, het voorlezen aan de voorleeshond geeft de kinderen meer zelfvertrouwen, de kinderen zijn meer ontspannen en ze vinden het leuk om in de Bibliotheek voor te lezen, ze verheugen zich op het voorleesmoment. “Ik heb mijn dochter nog nooit zo lang horen voorlezen, ze deed het gewoon!’ vertelt een enthousiaste moeder. Ook het enthousiasme voor een bibliotheekbezoek is toegenomen.

De allereerste voorlezer, Floris, is zo vaak hij kon geweest. Hij vond het zo leuk dat hij er thuis ook veel over heeft gepraat, en zelfs een spreekbeurt heeft gehouden voor zijn klas waar Gerrie Pols met voorleeshond Hotch naar toe zijn geweest.

Meer berichten