leerlingen Bontebrugschool
leerlingen Bontebrugschool

Lekker lezen met Vakantielezen

Ulft - Tijdens de schoolvakanties doen 1.045 kinderen van 29 scholen uit het werkgebied van de Bibliotheek Achterhoekse Poort mee met vakantielezen.

Vakantielezen voorkomt de vakantiedip. In de vakantie ‘vergeten’ kinderen vaak te lezen. Natuurlijk is zwemmen of buiten spelen ook heel belangrijk en leuk. Maar door minder te lezen in de vakantie kan het leesniveau terugvallen, soms wel met twee AVI-niveaus heeft onderzoek aangetoond, de leesdip. Kinderen halen dan het leesniveau dat van ze gevraagd wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar niet.

Om de vakantieleesdip te voorkomen organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort Vakantielezen. Kinderen van groep 3 en 4 krijgen een leuke vakantietas met materialen die hen stimuleren om in de zomervakantie naar de bibliotheek te komen. De rugtassen zijn uitgedeeld op school, er doen 29 scholen aan mee met in totaal 1.045 kinderen. In de vakantietas zitten onder andere knutselmaterialen om een boekenlegger te maken en een leesbingo. Met een volle bingokaart kunnen kinderen een cadeautje ophalen in de bibliotheek.

Meer berichten