Ondernemer van de week: Taco Hermeling. (foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week: Taco Hermeling. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ondernemer van de week

Van familiefeest tot bedrijfsuitje: alles kan overal

Terborg – "We hebben voor iedereen en elke groep een passend feestje of uitje", vertelt Taco Hermeling, eigenaar van TB Events. "Ons motto is dat alles kan, altijd en overal. Een groepje van 6 mensen? Of 650 mensen? Wij organiseren de gewenste activiteit op de desgewenste locatie."

door Carla van der Meer

"Of het nu gaat om oma die een feestje voor de familie wil, een bedrijfsuitje, een voetbalclub of een vriendenclub met jongeren die helemaal kapot willen gaan bij een sportactiviteit, het kan allemaal", zegt Hermeling. "We regelen het." Hermeling is twaalf jaar geleden van start gegaan bij een outdoor bedrijf. "Maar dit bedrijf stopte al snel. Ik heb het toen elf jaar geleden overgenomen en ben als TB Events verder gegaan", laat Hermeling weten, die daarvoor bij het vakblad Feestelijk Zakendoen werkte.

Entertainment

Entertainment is hem op het lijf geschreven, want leuke activiteiten organiseren is de passie van Hermeling. "Het is leuk dat je als ondernemer iets doet wat je zelf helemaal geweldig vindt", vertelt hij. "Ik doe dit met heel veel plezier. Het is werk, maar het voelt niet als werk. Mensen hebben goede zin als ze een uitje boeken. Ook op de dag zelf zijn ze vrolijk. Dat maakt het leuk."

Hermeling komt oorspronkelijk uit Doetinchem, maar de roots van de familie liggen in Terborg. "Mijn opa was een van de broers van de A&O supermarkt, in het pand waar nu Maron zit", vertelt hij. Het bedrijf van Hermeling zit op een steenworp afstand. "Dit pand tegenover het treinstation heb ik in 2015 gekocht en verbouwd", zegt hij.

"Het gebied waar we werken is naast Nederland ook Duitsland, België en een deel van Frankrijk. We zitten vooral veel in Parijs. Als mensen daar een activiteit willen doen, dan regelen we dat voor hen."

Maar dicht bij huis is er ook een locatie om iets leuks te ondernemen. Dat is escape room Terborg. "De escape room is in december open gegaan en loopt prima", laat Harmeling weten. "We hebben hier elke week groepen die in de escape room terug gaan in de tijd, naar 1419, en daar met de 'Vloek van de miskende herbergier' te maken krijgen."

TB Events heeft een eigen productieafdeling waar ze de spellen zelf maken. "Er komt ook steeds meer digitaal entertainment zoals de virtual reality moordspellen", geeft Hermeling aan. "We betrekken er steeds meer techniek bij. De willen de mensen, dat is hot."

TB Events
Stationsweg 14
7061 CT Terborg
telefoon: 0314 – 741 741
website: www.tbevents.nl

Meer berichten