App Ongehinderd beschikbaar voor Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek - Dinsdagavond is de app Ongehinderd gelanceerd. Met deze app kan iedereen zien welke locaties in de gemeente goed toegankelijk zijn. In de afgelopen tijd heeft het keuringsteam van Ongehinderd de gemeentelijke gebouwen getoetst op toegankelijkheid. De resultaten daarvan staan in de app, net als beoordelingen van inwoners zelf.

Tijdens de lancering heeft wethouder Van de Wardt uitgelegd waarom een goede toegankelijkheid zo belangrijk is voor de gemeente. Daarbij benadrukte hij dat de gemeente dat niet alleen doet maar samen met de werkgroep Onbeperkt meedoen. Deze groep inwoners is heel actief met het onderwerp inclusie bezig. Zo worden er evenementen bezocht en is de groep bezig met de actie rond de toegankelijke toiletten. In het najaar start een project op basisscholen om ook kinderen bewust te maken van het belang van toegankelijkheid.

Ruim 10% van de inwoners van Gemeente Oude IJsselstreek heeft een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn.

www.ongehinderd.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden