Medewerkers leveren zelf stroom op dak van Kramp

Varsseveld - Vorige week openden wethouder Janine Kock en financieel directeur van Kramp, Hans Scholten een zonnedak in Varsseveld. Bijzonder is, dat dit het eerste initiatief is van een bedrijf waarbij de medewerkers via de werknemerscoöperatie Energized by Kramp de mogelijkheid hebben om aandelen te kopen. Medewerkers met aandelen delen de financiële opbrengsten van de energieopwekking. Kramp gebruikt de opgewekte stroom in het bedrijf.

Kremer uit 's-Heerenberg heeft het dak van de nieuwe hal vol gelegd met ruim 1.600 zonnepanelen. De opgewekte energie komt geheel ten goede aan Kramp. Met deze zonnepanelen wordt ongeveer 20% van de energiebehoefte van Kramp in Varsseveld duurzaam opgewekt. Dat staat gelijk aan 100 huishoudens.

De AGEM (Achterhoekse Groene Energie Maatschappij) heeft dit in het kader van het project Zonnige Bedrijven in de Achterhoek mede mogelijk gemaakt. Daarmee komt de AGEM dichter bij haar doel om de Achterhoek energieneutraal te maken. Bij dit project kunnen bedrijven met daken groter dan 500 m2 zich bij de AGEM melden als ze de voordelen van zonnepanelen op het dak willen benutten. Ze krijgen daarvoor gratis technisch en financieel advies. Wethouder Kock moedigde de bedrijven tijdens de opening aan om die voordelen te pakken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden