De schutterskoning van Wals, Wieken, Milt.
De schutterskoning van Wals, Wieken, Milt. (Foto: PR)

Louis Salemink Schutterskoning Wals Wieken Milt

Wieken – Op maandag 8 juli werd in Wieken traditie getrouw gestreden voor het koningschap tijdens de jaarlijkse kermis van Schuttersgilde Wals Wieken Milt.

Nadat wethouder Ankersmit het eerste schot loste, kon het vogelschieten beginnen. Eerst waren alle leden twee keer aan de beurt om op de verschillende onderdelen van de vogel te schieten. Voor de romp en dus voor het koningschap konden de leden zich opgeven. Er werd door 7 mensen gestreden om de romp naar beneden te halen. Het was een spannende wedstrijd en al met het 125e schot werd de romp er afgeschoten door Louis Salemink, de nieuwe schutterskoning voor het jaar 2019/2020.

De nieuwe koning was door het dolle heen. Na 33 jaar lukte het hem eindelijk om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Zijn vrouw Angela, voorheen al eens zelf koningin, zal hem het komende jaar bijstaan met concoursen en andere gelegenheden. Tijdens de officiële inhuldiging in de tent waar het gehele gilde het kersverse koningspaar een vendelhulde bracht, werd de koningsketen overgedragen van de oude koning Ronald naar de nieuwe koning en zijn broer Louis

De Wiekense kermis, ieder jaar een groots opgezet tentfeest, waar saamhorigheid hoog in het vaandel staat. Zo werd de kermis op dinsdagavond afgesloten met het keizerschieten. Hier mogen alle oud-koningen aan deel nemen om zo voor een jaar keizer te zijn zonder verdere verplichtingen.

Meer berichten